Vorige Artikel 4 van 7 Volgende

Ribafreixo Barrancôa Branco I 6 flessen

€ 53,70 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Land I Streek

Portugal, Alentejo

Druiven

Antão Vaz, Arinto & Síria

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden in de kelders direct gekoeld en na 12 uur geselecteerd, ontsteeld, licht gekneusd en zacht geperst. Vergisting vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Na 2 à 3 maanden bâtonnage worden de uiteindelijke wijn geassembleerd en rijpt die nog enkele maanden in de koele kelders.

Geur I Smaak

Elegante, sappige wijn met jeugdige aroma’s van tropisch fruit, citrus, een mooie mineraliteit en een ronde, maar uiterst frisse smaak. 

Lekker bij

Serveer op 10˚Celsius als aperitief, bij gegrilde vis, visstoofpotjes, sushi en lichte Aziatische gerechten met kip, vis of groenten.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8,5 (STER WIJN).

wijnmaker
In 2007 werd Ribafreixo Wines opgericht door een drietal vooruitstrevende, ambitieuze dromers. Mario Pinheiro (van Zuid-Afrikaanse afkomst), Nuno Bicó en de bekende wijnmaker Paolo Laureano vestigden hun nieuwe wijnhuis in Vidigueira, een van de acht subregio’s van de Zuidoost-Portugese wijnstreek Alentejo. Een wijnstreek met een eeuwenoude wijnbouwtraditie die teruggaat tot de Romeinen. De drie heren kochten er 28 losse, verlaten percelen en wisten in drie jaar tijd hun droom te verwezenlijken, door daar één coherent wijndomein van te maken van in totaal 282 hectare. De reeds bestaande wijngaarden worden grondig opgeknapt en de nieuwe, verbindende percelen beplant met louter Portugese druiven, waarvan sommige volstrekt lokaal. En nieuwe, modern uitgeruste wijnkelder opende in 2012. De focus ligt op de productie van witte kwaliteitswijnen van inheemse druivenrassen, maar ook de rode wijnen – eveneens van Portugese druiven – kunnen zich meten met de beste van Portugal.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss