Hamersma 8+

Vorige Artikel 13 van 39 Volgende

Villa Giada Barbera d’Asti Surì Rosso I 6 flessen

€ 74,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Piemonte

Druiven

Barbera

Vinificatie

De hand geplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.

Geur I Smaak

Een robijnrode wijn mooie aromatisch tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiderijen. Van structuur is hij precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mondvullend van afdronk.

Lekker bij 

Heerlijk bij pastagerechten met vlees.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8+.

wijnmaker
Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Hier begon het eind achttiende eeuw de wijngeschiedenis van de familie Faccio. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is Andrea Faccio. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.