Vorige Artikel 20 van 48 Volgende

Abadal Crianza I 6 flessen

€ 70,50 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Spanje, Pla de Bages

Druiven

Cabernet sauvignon, merlot

Vinificatie

De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 10 maanden in Franse, Amerikaanse en Centraal-Europese eikenhouten vaten. Daarna rijpt de wijn nog enkele maanden op fles.

Geur I Smaak

Krachtige, maar elegante wijn met een dieprode kleur en aroma’s van kersen, rode bessen, pruimen, bloemen, balsamico, cacao en specerijen. De smaak is vol en zacht met rijpe tannines en mooi geïntegreerd hout.

Lekker bij

Serveer op 17 graden bij gegrild of gebraden rood of lamsvlees, wit vlees of gevogelte in sauzen, wild, stoofpotten, kruidige worstjes, pasta met sauzen op basis van vlees, gevulde paprika’s en harde kazen.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2017 beoordeeld met een 8-.

wijnmaker
Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss