Vorige Artikel 11 van 20 Volgende

Abadal Blanc I 6 flessen

€ 59,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Spanje, Pla de Bages

Druiven

Picpoul, macabeo, chardonnay & sauvignon blanc

Vinificatie

De druiven vergisten op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn nog enige tijd op zijn gistcellen.

Geur I Smaak

Frisse, expressieve wijn met een heldergele kleur met groene reflecties en complexe aroma’s van jasmijn, lavendel, exotisch fruit en citrus.

Lekker bij 

Serveer op 8 à 10 graden als aperitief, bij salades, lichte lunchgerechten en niet te zware bereidingen van vis.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8.

wijnmaker
Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.