Vorige Artikel 5 van 8 Volgende

Viu Manent Secret Syrah I 6 flessen

€ 72,60 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Chili, Colchagua

Druiven

Syrah

Vinificatie

De druiven worden na een schilinweking vergist in roestvrijstalen tanks waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. Iets minder dan de helft van de druiven rijpt 9 maanden in vaten van Frans eikenhout, de rest in vaten van roestvrijstaal en beton.

Geur I Smaak

Dieppaarse wijn met frisse fruitaroma’s van bosbessen en kersen met daarnaast viooltjes, zwarte peper en potloodslijpsel. De smaak is vol, maar levendig en fris met rijpe tannines en een superlange afdronk.

Lekker bij

Deze rijke wijn is op zijn best bij gegrild rundvlees of wild.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8-.

wijnmaker
In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. In 1966 ging zoon Miguel zelf wijn maken. Hij kocht een hacienda in Colchagua Valley die tot dan toe zijn voornaamste druivenleverancier was. Viu Manent is nog altijd een hecht familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. 10% van de witte druiven komt van speciale percelen in Casablanca Valley en Colchagua Coast. Bij Viu Manent vinden ze Chili een bevoorrecht wijnland waar bodem, klimaat en druiven gezegend lijken te zijn. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss