Hamersma 8+

Vorige Artikel 5 van 7 Volgende

Casa de Santar Branco I 6 flessen

€ 59,70 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Portugal, Dão

Druiven

Encruzado, cerceal, bical

Vinificatie

De ontsteelde druiven krijgen een schilinweking van 24 uur en worden 15 dagen apart op lage temperatuur vergist in tanks van roestvrijstaal. De wijn rijpt vervolgens 30 dagen op de gistcellen in de RVS-tanks.

Geur I Smaak

Elegante wijn met aroma’s van rijpe peer, tropisch fruit, citrus en honing. Slechts 10% van de wijnen van Casa de Santar is wit. Het overgrote overige deel is rood. Encruzado is een hoogwaardig wit inheems druivenras dat wijnen voortbrengt met een licht “vetje” zoals chardonnay dat wel kan doen.Bical zorgt voor een fris fundament in deze wijn.

Lekker bij

Serveer op 8°Celsius als aperitief, of in combinatie met gegrilde vis, salades en diverse pastagerechten.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8+.

wijnmaker
De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder en verschijnen er ook steeds meer frisse witte wijnen op de markt. De combinatie van inheemse druivenrassen met de nieuwste technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Casa de Santar is een mooi voorbeeld van zo'n Portugese wijnproducent. Gevestigd in de Dão, in een prachtig herenhuis uit de zeventiende eeuw met een oude kelder die nog altijd dienstdoet als wijnkelder. In deze historische omgeving, die onder meer een rijtuigenmuseum omvat, wordt echter gebruik gemaakt van de modernste technieken om moderne topkwaliteit wijn te maken van inheemse druivenrassen.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss