Hamersma 7,5

Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Elsa Bianchi Cabernet Sauvignon I 6 flessen

€ 52,20 (inclusief btw)

Land I Streek

Argentinië, Mendoza

Druiven

Cabernet Sauvignon

Vinificatie

Nadat de handmatig geoogste druiven zijn geperst, wordt de most circa 10 dagen onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden vergist, voor een deel op eikenhout.

Geur I Smaak

Intens paarsrode wijn met een duidelijke “cabernetneus” van zwarte bessen, kruiden en cacao. De smaak is vol en rond, met een hint van vanille.

Lekker bij

Te serveren bij gegrild of gebakken rood vlees.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 7,5

wijnmaker
In 1910 emigreerde Don Valentín Bianchi vanuit Italië naar Argentinië. Als harde werker pakte hij alles aan wat op zijn weg kwam. Hij was administratief medewerker bij het Staatsspoor en boekhouder bij verschillende ondernemingen. Met dezelfde inzet richtte Valentín in 1928 een wijnhuis op en kocht hij El Chiche, een kleine wijngaard met kelder. Een droom ging in vervulling: goede wijn maken van eigen druiven, deels afkomstig uit zijn geboorteland Italië. Met dezelfde passie leiden nu zijn kinderen en kleinkinderen het familiebedrijf. Met veel succes maken zij wijnen van de Argentijnse malbec en torrontés en van internationale druiven. Vandaag de dag beschikt de bodega over zo'n 170 hectare aan wijngaarden en export hun wijnen naar meer dan veertig landen in de wereld.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.