-32%

Vorige Artikel 3 van 3 Volgende

Bodega Sottano I Reserva de la Famillia I Malbec I 6 flessen

€ 105,00 € 71,10 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Land I Streek

Argentinië, Mendoza

Druiven

Malbec

Vinificatie

De druiven voor deze wijn zijn een selectie van zeer goede malbec-druiven. Ze worden perfect rijp geoogst in kistjes van 12 kg, om de druiven niet te beschadigen. Na de gisting vindt een rijping plaats op eiken barriques, goed voor een zeer krachtige en intense wijn, afgerond, met een heerlijk vanille-aroma. Na een gisting op roestvrij staal volgt een rijping op eikenhouten vaten.

Geur I Smaak

Malbec is dé druif van Argentinië. Hier heel herkenbaar aan zijn kruidigheid. Witte peper, foelie en kruidnagel, een vleugje chocola. In de smaak lekker stevig, met rijpe en ronde tannines, in combinatie met mooi hout, rijp bosfruit en zwarte kersen. Prachtige lengte.

Lekker bij

Perfect voor bij de maaltijd. Rood vlees, ovenschotels, lamsvlees en ook bij Oriëntaalse gerechten, bijvoorbeeld uit de tajine.

wijnmaker
Sottano is een van de vele familiebedrijven in Argentinië die is opgericht door Italiaanse immigranten. Grondlegger was Don Fioravante Sottano, die in 1890 zijn geboortegrond verliet in Veneto, om zich te vestigen in Mendoza. Hij had al een goede kennis van de wijnbouw toen hij kwam, en hij was een van de pioniers van de wijnbouw in Mendoza, waar hij zijn vaardigheden perfect wist te benutten. Hij plantte zijn eigen wijngaarden, zette een wijnbedrijf op en richtte zich ook gelijk op de export. Daarbij was een voorbeeld voor veel anderen in de streek. Zijn zoon Migual Sottano trad in de voetsporen van zijn vader en voerde de productie op tot 20 miljoen liter wijn per jaar. Hij stak zijn zoons aan met het wijnvirus, en inmiddels zijn de broers Diego, Pablo en Mauricio Sottano volop actief in het bedrijf. Wel kozen ze voor absolute kwaliteit. Daarbij brachten ze de productiecapaciteit van het bedrijf terug tot 500.000 flessen. Ze moderniseerden de kelder en zetten kleinere tanks van roestvrij staal neer voor de gisting. Zo kunnen wijnen worden gemaakt in alle mogelijke hoeveelheden: 25.000 liter, 20.000 liter, 10.000 liter, 5000 liter en 2500 liter, allemaal in roestvrij staal. Daarmee kan het fruit perceel voor perceel worden vergist. Ideaal voor het maken van de beste selecties. Hiermee zijn de wijnen op een ongekend hoog niveau gekomen.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.