Artikel 20 van 116

Vignamato Rosso Piceno I 6 flessen

€ 59,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Marken

Druiven

Montepulciano (80%),  Sangiovese (20%)

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden ontsteeld en zacht geperst. De vergisting vindt plaats in kleine roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 6 maanden op fles.

Geur I Smaak

Dieprobijnrode wijn met een volle, maar elegante structuur en aroma’s van rood bessenfruit. De smaak is gul en evenwichtig met rijp fruit en verfijnde tannines.

Lekker bij

Heerlijk bij allerlei vleesgerechten, met name ook bij kruidige stoofschotels, spaghetti al ragù, wild en harde kazen.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8.

wijnmaker
In centraal Italië, aan de oostzijde van de Apennijnen, ligt De Marken. Een ongerept gebied met diepe valleien en glooiende heuvels, dat lange tijd vrij geïsoleerd heeft gelegen van het bruisende westen van het land. Na Piëmonte en Toscane wordt deze regio langzamerhand echter meer en meer ontdekt door het toerisme, en als gevolg daarvan winnen de heerlijk lichtvoetige wijnen uit De Marken aan populariteit, met de bekende Verdicchio dei Castelli di Jesi voorop. In de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw kocht wijnliefhebber Ceci Amato met zijn vrouw Maria een klein stuk grond in San Paolo di Jesi. Zestig jaar later is Vignamato nog steeds een familiebedrijf waaraan de Amato’s - inmiddels de derde generatie- met overgave werken aan de hoogste kwaliteit. Ze maken daarbij gebruik van de modernste middelen, zonder hun historie uit het oog te verliezen. De familie Amato bezit 16 hectare wijngaarden in de gemeenten San Paolo di Jesi, Staffolo en Cupramontana.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.