Hamersma 8,5

Vorige Artikel 1 van 18 Volgende

Tenuta Spinelli Eden Passerina I 6 flessen

€ 63,00 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Italië, Marken

Druiven

Passerina

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst. De wijn wordt onder temperatuur gecontroleerd kort gefinifieerd op roestvrij staal.

Geur I Smaak

Frisse witte wijn van de lokale passerina druif. Het aroma is geurig  met tonen van tropisch fruit en perzik. De smaak is droog en de  wijn heeft mooie uitgebalanceerde zuren en een goede afdronk.

Lekker bij

Lekker als aperitief of bij lichte voorgerechten en spaghetti vongole. 

Hoog gewaardeerd

De Grote Hamersma: 8,5

Passerina. Vergeten druif. En Eden. Het hof van? Dan was deze passerina van Spirelli alleen maar wat appelig geweest. Enfin, nu laat ie zich het beste duiden als een kruising tussen kwaliteitsverdicchio (bestaat wel degelijk, kijk maar eens rond in DGH) en goede riesling. Zacht, fris, mineralig, uitwaaierend geel en wit fruit, kleine limoentjes. De zonde waard. 

wijnmaker
In 2006 nam Simone Spinelli de wijngaarden van zijn familie in het achterland van Piceno weer in gebruik. De wijngaarden, in totaal 7 hectare, zijn hooggelegen en hebben een moeilijk te bewerken grond van kiezelsteen en rotsgrond. Het waait er hard en de temperaturen schommelen sterk tussen dag en nacht. Ideale omstandigheden voor de druiven, maar zeer arbeidsintensief voor de wijnmaker.
Simone Spinelli maakt wijnen van autochtone druivenrassen van de regio: pecorino en passarina. In korte tijd heeft deze jonge wijnmaker zich op de wijnkaart gezet en oogst hij veel lof met zijn wijnen.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss