Vorige Artikel 2 van 135 Volgende

Domaine de Chatenoy La Dame de Châtenoy - Menetou Salon I 1 fles

€ 17,50 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druif

Sauvignon Blanc

Vinificatie

Druiven worden geselecteerd van 30 tot 50 jaar oude stokken. Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Na vinificatie rijpt de wijn 10 maanden verder op de gistcellen.

Geur I Smaak

Een rijke mondvullende wijn met tropisch fruit, knisperende tonen en een complexe, verfijnde afdronk. Een bijzondere, meer rijpe sauvignon van de Loire.

Lekker bij

Prachtig in combinatie met langoustines of mooie carpaccio van stevige vis. Ook bij bijvoorbeeld een mediterraans visstoofpotje of steak tonijn. Tot slot erg lekker bij rijpe geitenkaas.

wijnmaker
Menetou-Salon kent eigenlijk twee smaakstijlen. Van de droge steen- en kalkrijke grond komen strakke wijnen met lengte, van de kalkhoudende kleibodems komen fruitige, soepele wijnen. Tot de laatste categorie behoren de wijnen van Pierre en Isabelle Clément en sinds kort hun dochter Anne die samen het bedrijf runnen. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou-Salon. Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie.

© 2016 - 2022 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.