Hamersma 8,5

Vorige Artikel 3 van 7 Volgende

Simonsig Chardonnay I 6 flessen

€ 77,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Zuid-Afrika, Stellenbosch

Druif

Chardonnay

Vinificatie

Na de pluk, persing en fermentatie verblijft het sap negen maanden op zijn 'lie' op Frans eiken vaten en wordt het geregeld omgeroerd. Flesrijping in de kelder garandeert de komende drie tot vijf jaar nog meer complexiteit.

Geur I  Smaak

Strogele wijn met rode appel, peer, geroosterde amandeltjes, toast en bloemen. De smaak is vol, rond en zelfs ietwat romig. Maar ook aangenaam fris en levendig.

Lekker bij

Een ideale combinatie met vis en gevogelte in roomsaus, zachte kazen en gerechten uit de exotische keuken. Flesrijping in de kelder garandeert de komende drie tot vijf jaar nog meer complexiteit.

Hoge waardering

De Grote Hamersma: 8,5

wijnmaker
Bedenk dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen en je durft Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Gezichtsbepalend werd het bedrijf eind jaren tachtig met ‘pater familias’ Frans, die als een van de eerste wijnboeren zelf ging bottelen en nieuwe druivenrassen en keldertechnieken introduceerde. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het ZuidAfrikaanse antwoord op champagne. Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch en verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. Daarvan maakt het huis zowel varietal wijnen als intrigerende blends, zoals de Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een Rhône-blend.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.