Artikel 1 van 116

Feudo Montoni Nero d'Avola Lagnusa I 1 fles

€ 17,50 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Sicilië

Druiven

Nero d'Avola

Vinificatie

 De wijngaard van ligt 600 meter boven zeeniveau op een oostelijke positie. De wijnstokken zijn 35 jaar oud en komen van pre-phylloxera onderstammen. De bodem bestaat voornamelijk uit afwisselende lagen klei en zand. 

Handmatige oogst en de fermentatie vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 20 maanden in de cementen cuves, 4 maanden in eikenhouten vaten en 4 maanden op de fles.

Geur I Smaak

Een complexe neus met fruittonen en specerijen zoals kaneel. Elegante structuur en een vleugje mint geeft de frisheid aan in de zachte en sappige afdronk.

Lekker bij

Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de bbq, lamsschotel en oude gerijpte kazen.

wijnmaker
Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.