Hamersma 8,5

Vorige Artikel 28 van 98 Volgende

Feudo Montoni Perricone del Core I 6 flessen

€ 119,40 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Italië, Sicilië

Druiven

Perricone

Vinificatie

De bodem is vulkanische en vruchtbaar. De wijngaard wijn ligt op 500 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De wijnstokken zijn meer dan 40 jaar oud. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en klei.

Handmatige oogst en de vergisting vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 8 maanden in de cementen cuves, 3 maanden in eikenhouten vaten en 3 maanden op fles.

Geur I Smaak

Robijnrood met lichtpaarse reflecties en aroma’s van pruimen, rijpt rood fruit en tonen van cacao en zoethout. Zacht en rond met mooie gepolijste tannines.

Lekker bij

Prachtig bij een rijkgevulde Italiaanse minestrone soep of bij rood vlees en oude kazen.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8,5.

wijnmaker
Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss