Hamersma 9

Vorige Artikel 9 van 98 Volgende

Feudo Montoni Nero d'Avola Selezione Vrucara Prephylloxera I 6 flessen

€ 228,90 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Italië, Sicilië

Druiven

Nero d'Avola

Vinificatie

De wijngaard van deze wijn ligt op 500 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De druiven komen van pre-phylloxera wijnstokken. De bodem bestaat uit zand en klei. Vinificatie De druiven worden handmatig geoogst en vergisting vindt plaats in grote cementen cuves met een lange schilinweking van 25 dagen. De wijn rijpt hierna 20 maanden in de cementen cuves, 6 maanden in eikenhoutenvaten en 6 maanden op de fles

Geur I Smaak

Zeer complexe wijn met een brede schakering aan geuren zoals chocolade, bosvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en ceder. Wijn met veel concentratie en rijpe tannines.

Lekker bij

Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de bbq, lamsschotel en oude gerijpte kazen.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 9.

wijnmaker
Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss