Hamersma 8+

Vorige Artikel 7 van 7 Volgende

Delaire Graff Estate Banghoek Reserve Chardonnay I 6 flessen

€ 119,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Zuid-Afrika, Stellenbosch

Druif

Chardonnay

Vinificatie

De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, schept dé perfectie condities voor wijnbouw.  De druiven worden op lage temperatuur vergist waarna een rijping volgt van 10 maanden op Frans eiken vaten van 225 liter.

Geur I Smaak

Rijke, krachtige wijn met limoen- en citrustonen, honingaroma, marsepein, meloen en een hint van cashewnoten. Een mooi glas wijn dat in de twee tot drie na het oogstjaar aan complexiteit wint.

Lekker bij

Heerlijk bij gevogeltelever, in roomboter gebakken platvis, kreeft en witvleesbereidingen met romige sauzen.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8+

wijnmaker
Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.