Hamersma 8+

Vorige Artikel 36 van 98 Volgende

Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Superiore Versiano I 6 flessen

€ 75,00 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Italië, Marken

Druiven

Verdicchio

Vinificatie

Na de oogst en de schilinweking wordt de wijn gevinifieerd op RVS vaten, waarna hij nog acht tot tien maanden rijpt op zijn gistbezinksel. Na botteling rijpt de wijn nog twee maanden in de kelders van Vignamato.

Geur I Smaak

Deze verdicchio heeft een zacht, fris aroma en een vrij hoge zuurgraad en mineraliteit. Voor de Superiore “Versiano” wordt alleen het allermooiste en rijpste fruit gebruikt  

Verdicchio Classico Superiore wint aan kwaliteit door enkele jaren rijping op fles.

Lekker bij

Bijzonder lekker bij pasta’s met vis of een rijsttafel. 

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8+.

wijnmaker
In centraal Italië, aan de oostzijde van de Apennijnen, ligt De Marken. Een ongerept gebied met diepe valleien en glooiende heuvels, dat lange tijd vrij geïsoleerd heeft gelegen van het bruisende westen van het land. Na Piëmonte en Toscane wordt deze regio langzamerhand echter meer en meer ontdekt door het toerisme, en als gevolg daarvan winnen de heerlijk lichtvoetige wijnen uit De Marken aan populariteit, met de bekende Verdicchio dei Castelli di Jesi voorop. In de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw kocht wijnliefhebber Ceci Amato met zijn vrouw Maria een klein stuk grond in San Paolo di Jesi. Zestig jaar later is Vignamato nog steeds een familiebedrijf waaraan de Amato’s - inmiddels de derde generatie- met overgave werken aan de hoogste kwaliteit. Ze maken daarbij gebruik van de modernste middelen, zonder hun historie uit het oog te verliezen. De familie Amato bezit 16 hectare wijngaarden in de gemeenten San Paolo di Jesi, Staffolo en Cupramontana.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss