Vorige Artikel 2 van 21 Volgende

Viu Manent Viu Manent Noble Semillon I fles 0,5 liter

€ 11,25 (inclusief btw)

Land I Streek

Chili, Colchagua

Druif

Semillion

Vinificatie

Het perssap wordt vergist op staal en hout waarna de wijn – met minder dan 12% alcohol - voor een zeven maanden durend verblijf wordt overgestoken op eiken vaten

Geur I Smaak

Licht goudgele wijn met een prachtige zoetfrisse balans en aroma’s van ananas, papaya, abrikoos, appel met kaneel, sinaasappelschaafsel, honing en walnoot. 

Lekker bij

Tot zeker tien jaar na de oogst heerlijk in combinatie met ganzenlever, fruitsalades, ijs en sterke, aromatische kazen.

wijnmaker
In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. In 1966 ging zoon Miguel zelf wijn maken. Hij kocht een hacienda in Colchagua Valley die tot dan toe zijn voornaamste druivenleverancier was. Viu Manent is nog altijd een hecht familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. 10% van de witte druiven komt van speciale percelen in Casablanca Valley en Colchagua Coast. Bij Viu Manent vinden ze Chili een bevoorrecht wijnland waar bodem, klimaat en druiven gezegend lijken te zijn. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.