Winelife ***

Vorige Artikel 97 van 98 Volgende

J. Lohr Winery Tower Road Petite Sirah I 6 flessen

€ 156,00 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

USA, Californië

Druif

Petite Sirah

Vinificatie

Na de vergisting rijpt de wijn 16 maanden in eikenhouten vaten.

Geur I Smaak

Rijke wijn met weelderige aroma's van zwart fruit zoals bramen, frambozen en geroosterde tonen zoals in versgebakken taart.. De smaak is geconcentreerd met gestructureerde, maar rijpe tannines. 

Lekker bij

Lekker bij vleesgerechten met aromatische kruiden zoals in de pan gebakken lamskoteletten met rozemarijn en geroosterde venkel. 

Hoog gewaardeerd

Winnaar syrah wijntest *** Winelife nr. 67, herfst 2020
"Heel veel wijn, maar eigenlijk geen echte Shiraz! Het is een kruising tussen syrah en peloursin die durif of petite sirah wordt genoemd. Omdat hij ons enorm beviel, mocht hij blijven. Met paarse kers, braam en framboos. Fris, zacht, krachtig en alles in balans. Bij varkensfricandeau, portobello's, blauwe kaas of zomaar, bij iemand die je lief is. "

wijnmaker
De geschiedenis van de wijnbouw in de Verenigde Staten is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de rivier de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men met hybride druivenrassen, maar met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. J. Lohr is een typisch voorbeeld van een Californische wijnmaker: met een open oog voor de behoeften van de markt en tegelijkertijd de ambitie om de beste te zijn.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss