Vorige Artikel 15 van 43 Volgende

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Rouge I 6 flessen

€ 107,70 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druif

Pinot Noir

Vinificatie

Handmatig geoogste druiven van 30 tot 50 jaar oude stokken, worden 20 dagen ingeweekt in RVS, waarbij de “hoed” continu overgepompt wordt. De wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten.

Geur I Smaak

Zacht fruitige en ingetogen frambozen- en vanillegeur. De wijn vraagt om wat geduld en komt het beste na enkele jaren keldering tot haar recht.

Lekker bij

Geweldig met gevogelte en als aperitief bij droge worstsoortenEen wijn om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten.

wijnmaker
Menetou-Salon kent eigenlijk twee smaakstijlen. Van de droge steen- en kalkrijke grond komen strakke wijnen met lengte, van de kalkhoudende kleibodems komen fruitige, soepele wijnen. Tot de laatste categorie behoren de wijnen van Pierre en Isabelle Clément en sinds kort hun dochter Anne die samen het bedrijf runnen. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van Menetou-Salon. Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de vijftiende generatie.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss