Artikel 12 van 38

Domaine Sauveroy Cuvée Antique Anjou Villages 2021 I 6 flessen

€ 69,00 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Cabernet Franc

Vinificatie

De cabernet franc druiven voor deze wijn zijn afkomstig wijnstokken van 25- 30 jaar oud. De  grond bestaat uit schist. De wijn wordt gedurende twaalf maanden opgevoed in rvs tanks. 

Geur I Smaak

Donkergekleurde wijn met paarse reflecties. Fruitige en bloemige geur, gulle smaak van rood en zwart fruit.

Lekker bij

Breed inzetbaar bij verschillende vleesgerechten.

Hoog gewaardeerd

Cuvée Antique 2018& 2020: De Grote Hamersma: 8,5 (STERWIJN!)

"De minst complexe van het rode Anjou Villages gezelschap tot mij gebracht door Domaine Sauveroy. Maar misschien ook wel degene die het meeste puur, het meest eigen, het meest - tja, hoe zal ik het zeggen? - cabernet franc uit de Loire was. Ongedwongen, en met die gezellige grombittertjes. Dat kauwen op een vers grasspietje. Dat onaangelijnde donkere sap. De weerbarstige borstelbramen, die hand zwarte kersen met hier en daar een plekje. Die zure bessen. Het volledig ontbreken van pretentie. Zo moet het zijn toch?

En 2020? Een jaar dat kan wedijveren met voornoemde oogst. Prettig: een volle procent minder alcohol. Verhoogt de doordrinkbaarheid zonder dat ie aan karakter inboet. Ook fijn: hard op weg om zijn Ecocert-certificering te krijgen. Dit jaar is het zover. Dan trekken we nog een extra flesje op open."

 

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.