Vorige Artikel 18 van 30 Volgende

Chemin des Géants Alicante -Shiraz I 6 flessen

€ 57,00 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Languedoc

Druiven

Alicante bouschet (50%), syrah (50%)

Vinificatie

De druiven worden per soort vergist op traditionele wijze. Het proces duurt drie weken en vindt plaats in temperatuur gecontroleerde RVS tanks waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. Rijping onder invloed van Frans eikenhout duurt vijf maanden.

Geur I Smaak

Expressief en aromatisch met tonen van zwarte kersen, gestoofde pruimen, gedroogde wilde kruiden en een hint van specerijen. De smaak is gul en soepel met gestructureerde, maar zachte tannines en een lange afdronk. 

Lekker bij

Geweldige wijn bij gegrild rood vlees zoals lamsbout met mediterrane kruiden en bij vegetarische gerechten zoals lasagne. 

wijnmaker
Wijnmaker Marilyn Lasserre deed na haar studie oenologie ervaring op in verschillende wijngebieden op de wereld. In 2008 keerde ze terug naar de Languedoc en zorgde met haar talent en ervaring voor een belangrijke kwaliteitsslag voor de wijnen uit deze streek. Met haar super premium serie wijnen genaamd Chemin des Géants, viert Marilyn haar persoonlijke succes en dat van de Languedoc-wijnen in zijn algemeen. Chemin des Géants betekent letterlijk "weg van de giganten", maar kan ook geïnterpreteerd worden als "weg van de groten", een ode van Marilyn aan de grootse wijnmakers die haar hebben geïnspireerd. Chemin des Géants heeft zijn kwaliteit te danken aan de zorgvuldig geselecteerde wijngaarden en de deskundigheid op het gebied van wijnbouw en wijn maken. Uiteraard profiteren de wijngaarden van het gunstige klimaat voor wijnbouw: warme, droge zomers met voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noire. Chemin des Géants maakt wijnen van zowel regionale als internationale druiven.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.