-11%

Vorige Artikel 12 van 21 Volgende

Taylor’s 10 Year Old Tawny Port I 1 fles in luxe koker

€ 29,95 € 26,80 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Land I Streek

Portugal, Douro

Druiven

Touriga francesa, tinta roriz, touriga nacional 

Vinificatie

Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout. 

Geur I Smaak

Zacht roodbruin met licht oranje schittering en ontwikkelde maar frisse aroma's van verse noten, rijp fruit en vijgen. De smaak is elegant en vriendelijk met zoethout, mokka, koffie, chutney en cacao.

Lekker bij

Fantastisch bij desserts met karamel, gedroogd fruit, kaneel en citrusfruit. Serveer op 16° Celsius en ’s zomers zelfs nog iets koeler. 

wijnmaker
Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.