Artikel 7 van 15

Domaine Sauveroy Cuvée Andécaves I 6 flessen

€ 89,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Cabernet Franc

Vinificatie

De cabernet franc druiven voor deze wijn zijn afkomstig van percelen in Saint-Lambert-du-Lattay, gelegen in een gematigde klimaatzone onder oceanische invloed. De grond bestaat uit leisteen, zandsteen en kwarts.

Voor de oogst worden de druiven dagelijks gecontroleerd op voldoende rijpheid. Na het plukken van de druiven volgt de traditionele 23-daagse maceratie om alle smaken en kleur te extraheren. Hierna wordt de wijn overgestoken in gebruikte eiken vaten voor een rijping van 12 maanden. Vervolgens rijpt de wijn verder in de fles.

De wijn is aangenaam op dronk, en heeft een bewaarpotentieel van 8 tot 12 jaar.

Geur I Smaak

Donkergekleurde wijn met paarse reflecties. Complexe aroma’s van zoete kruiden zwart fruiten enkele geroosterde tonen. De smaak is krachtig, rijk en zijdeachtig. De afdronk is lang en elegant.

Lekker bij

Gastronomische wijn. Te serveren bij tournedos met sjalotten saus, gegrild of geroosterd lamsvlees en rijpe kazen.

Hoge waardering

Andécaves 2019: De Grote Hamersma: 9-

"Eerder de 2017 geproefd. Buitengewoon geconcentreerde, serieuze cabernet franc. Flink wat vanille van het eiken. Er is kaneel, trekdrop en er is zelfs een flirt met confiture. Rijpe bramen, rijpe kersen en rijpe bosbessen verdringen zich om voor het raam van het jampotje te mogen zitten. De 2019 wat koeler en straffer en onmiskenbaarder cabernet franc. "

Andécaves 2017:

Médaille d’OR Concours des Vins de Loire 2019; De Grote Hamersma: 8,5

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.