Hamersma 8+

Vorige Artikel 9 van 16 Volgende

Feudo Montoni Grillo della Timpa I 12 flessen

€ 176,40 € 172,20 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Sicilië

Druiven

Grillo

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en de fermentatie vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 6 maanden sur lie (dode gistcellen).

Geur I Smaak

Strogeel van kleur met groene reflecties. In de geur aroma’s van gele perzik en abrikoos met florale en kruidige tonen. In de smaak frisse zuren, een mooi bittertje, met een lange en zachte afdronk met iets van muskaat tonen.

Lekker bij

Een heerlijke wijn, uitstekend als aperitief en perfect bij mediterrane vis en groentegerechten.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8+.

wijnmaker
Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.