11 + 1 GRATIS

Vorige Artikel 15 van 16 Volgende

Jérémie Huchet Chapeau Melon Blanc I 12 flessen

€ 107,40 € 98,45 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Melon de Bourgogne

Vinificatie

De vinificatie vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

Geur I Smaak

Expressieve, sappige wijn met florale tonen en daarnaast exotisch fruit. De smaak is fris, zacht en toegankelijk met een duidelijke hint van citroen.

Lekker bij

Een echte aperitiefwijn, maar ook lekker bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades en asperges.

Recept bij deze wijn

Foreltaartjes met groene asperges
recept van: chez nous by Marjan (www.cheznoous.nu)

Ingrediënten voor 4 personen:
20 groene asperges
1 forel, gefileerd
1 sjalot, gesnipperd
1⁄2 bosje dille, fijngehakt (bewaar enkele takjes ter garnering)
1 ei, het eiwit
2 eetlepels broodkruim
1 eetlepel citroensap 2 eetlepels olijfolie
peper en zout
100 g amandelen, geroosterd gehakt

Bereidingswijze:
Hak het visvlees fijn en meng het met de sjalot, dille, het eiwit, broodkruim, citroensap en wat zout en peper.
Vorm hiervan 4 taartjes en bak deze gaar in 1 eetlepel olijfolie.
Bak de asperges in 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met de takjes dille en de amandelen.

 

wijnmaker
Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss