Nieuw!

Vorige Artikel 10 van 14 Volgende

De Moya Tibó Rosado I 6 flessen

€ 59,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Spanje, Valencia

Druiven

Bobal

Vinificatie

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst en in kleine kratjes vervoerd om barsten en oxidatie te voorkomen. De druiven worden in de kelder direct geperst en op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks.

Geur I Smaak

Helder frambooskleurig met complexe aroma's van tropisch en citrusfruit zoals grapefruit, passievrucht, aardbei, bramen en een hint van mango. De smaak is vol en fris met verfijnde zuren, een mooie spanning en een lange, aromatische afdronk.

Lekker bij

Lekker als aperitief, bij visgerechten met intense smaken zoals paella en gamba's al ajillo, ratatouille, hummus en andere spreads, Aziatische gerechten, gegrilde kip met knoflook en groene kruiden, pastasalades en vele andere kruidige gerechten.

wijnmaker
De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven. Bobal en monastrell voor rood en merseguera voor wit. Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.