Artikel 14 van 15

Domaine Sauveroy Ultima Terra Anjou Villages 2018 I 6 flessen

€ 170,40 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Cabernet Franc

Vinificatie

De cabernet franc druiven voor deze wijn zijn afkomstigvan één perceel van in totaal 1,56 hectare. Sinds 2003 worden de druiven van dit perceel gebruikt voor het maken van Ultima Terra. 

Voor de oogst worden de druiven dagelijks gecontroleerd op voldoende rijpheid. Na het plukken van de druiven volgt de traditionele 24-daagse maceratie om alle smaken en kleur te extraheren. Hierna wordt de wijn overgestoken in nieuwe eiken vaten voor een rijping van 18 maanden. Vervolgens rijpt de wijn verder in de fles.

Geur I Smaak

Donkergeleurde paarse wijn, bijna zwart. De neus is open en complex met tonen van munt, zwart fruit, kruiden en rijpe zwarte bes. De smaak is elegant, met zachte, maar strakke tannines en een lange afdronk. Ultima Terra 2017 is een complexe en harmonieuze wijn, aangenaam op dronk, en met een bewaarpotentieel van 20 jaar.

Lekker bij

Gastronomische wijn. Heerlijk bij een mooi gegrild rundvlees, lam of eend.

Hoge waardering

Ultima Terra 2017: De Grote Hamersma: 8,5

"Ultima. Inderdaad. Cabernet franc to the max. Afkomstig van een wijngaard van net aan 1,5 hectare. Iedere rank vertroeteld. Anderhalf jaar op eiken gerijpt. Rijp, zoet, zwoel. Paarszwart van kleur. Bouquet van viooltjes en bramen en frambozen. Zachte, maar stevige tannines, het zoet van geroosterde rode paprika, donker fruit, rijpe tomaat, wat chocolade en peperigheid. Gewelde pruimen, kersen op sap, bosbessengelei, sweet spices, geschoren fluweel. Het is een soort. Het is een stijl. En wie ervan houdt, vindt er alles in terug. En misschien zelfs nog meer dan dat. "

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.