Nieuw!

Vorige Artikel 3 van 128 Volgende

Luigi Einaudi Langhe Bianco ‘Meira’ - 1 fles

€ 25,25 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Piemonte

Druiven

Pinot grigio

Klimaat & terroir

Mild continentaal klimaat met lange, koude winters en warme, vaak droge zomers. De wijngaard in de cru Madonna delle Grazie ligt op 380 meter hoogte en is gericht op het oosten. De bodem is rijk aan kalk en mergel. 

Vinificatie

De vergisting start in RVS-tanks. Halverwege gaat de most over in nieuwe of eenmaal gebruikte barriques, waar de vergisting wordt afgerond. In juli wordt de wijn gebotteld en rijpt hij nog 6 maanden op fles.

Geur I Smaak

Gastronomische wijn met veel structuur en complexiteit, aroma’s van citrus, tropisch fruit en een bittertje in de afdronk. Door de verfijnde zuren kan de wijn opvallend goed ouderen.

Lekker bij

Heerlijk bij gegrilde coquilles, vistaart en andere rijke visgerechten, pittige schotels met kip, varkenshaas en wit- of roodschimmelkazen.

wijnmaker
Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.