TOP WINE!

Vorige Artikel 12 van 16 Volgende

Fattoria Le Terrazze Rosso Conero DOC 2020 Magnum (1,5 l)

€ 27,50 (inclusief btw)

Land I Streek

Italië, Marken

Druif

Montepulciano

Vinificatie

Druiven worden handmatig geplukt en de wijn rijpt 12-15 maanden op grote eikenhouten vaten.

Geur I Smaak

Zoals een Montepulciano hoort te zijn. Intens fruitig en met zachte tonen van roodfruit. Diepe robijnrode kleur met paarse tinten, die meer granaat kleuren met het ouder worden. Een zachte en elegante wijn. 

Lekker bij

Ideaal bij pastagerechten met rijke vlees sauzen, geroosterd en gegrild vlees en stoofschotels.

Hoog gewaardeerd

Rosso Conero 2019: Berebene gids van Gambero Rosso: Premio Qualità-Prezzo

Rosso Conero 2018:  Slow Wine Guide 2022: TOP WINE – VINO QUOTIDIANO 

Rosso Conero 2017, 2018: De Grote Hamersma: 8,5

"Er is een deftige riserva uitvoering, flink met eiken betimmerd. Dit is zijn druistige familielid die niet bang is dat ie kersensap op zijn witte overhemd krijgt, onderhoudende gesprekken voert met blozende zwarte besjes en door de bramenstruiken davert. Inderdaad, eentje van het wat meer onbekommerde soort."

          

wijnmaker
Het domein Fattoria Le Terrazze ligt in de Italiaanse Marken, in Numana, een paar kilometer van de Adriatische Zee. De wijngaarden bevinden zich midden in het Parco del Conero, het legendarische thuisland van Rosso Conero, een van de belangrijkste wijnen van de Marken. Het ontleent zijn naam aan de berg Conero, het enige voorgebergte langs de Adriatische kust tussen Triëst en de Gargano.

Sinds 1882 produceert de familie Terni met veel liefde en vakmanschap wijnen van de lokale Montepulciano druif. Antonio en Georgina Terni produceren onder begeleiding van wijnmaker Fredrico Curtaz ongeveer 90.000 flessen wijn per jaar.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.