Vorige Artikel 5 van 12 Volgende

Taylor's 20 Year Old Tawny Port - 1 fles

€ 50,75 (inclusief btw)

Land I Streek

Portugal, Douro

Druiven

Touriga francesa, tinta roriz, touriga nacional 

Vinificatie

Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout.

Geur I Smaak

Lichtbruin met een oranje gloed. Verfijnde geur van rozijnen, gedroogd fruit, noten en kruiden. De smaak is vol en zwoel met voldoende frisheid, gedroogd fruit en kruiden.

Lekker bij

Koel te serveren. Heerlijk bij oude kazen.

Hoog gewaardeerd

Perswijn Wijnconcours 101 beste wijnen van 2023 ontvangt een eervolle vermelding in de categorie ‘zoete en versterkte wijnen’. Perswijn panel: ‘Intens, breed en krachtig, in balans met fijn zoet’.

wijnmaker
Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.