pré-vente    -  William Fèvre Chablis 2021 Premier Cru & Grand Cru -  voorverkoop

Met William Fèvre weet u dat u pure, authentieke Chablis in handen heeft. Wijnen waarin de typiciteit en de finesses van de verschillende terroirs en oogstjaren altijd terug te vinden zijn. Frisheid, elegantie, mineraliteit en balans kenmerken Chablis 2021. Het was een relatief koel jaar in Chablis, wat resulteerde in wijnen vol levendige zuren waarbij het terroir leidend is. Door de weersomstandigheden was het een uitdagend jaar voor Domaine William Fèvre wat resulteerde in een kleine oogst, maar wel een van hoge kwaliteit. 

Deze wijnen zijn zeer beperkt beschikbaar en vinden snel hun weg naar echte wijnliefhebbers. Profiteer nu van onze pré-vente, zodat u verzekerd bent van deze bijzondere wijnen. De uitlevering van de wijnen vindt plaats in juli/augustus 2023.

Chablis 2021: fris en elegant

De weersomstandigheden in 2021 waren uitdagend voor de wijnmakers in Chablis, met vorst en hagel die de oogst in sommige gebieden hebben aangetast. Wijnmaker Didier Séguier van Domaine William Fèvre licht vintage 2021 graag toe: “De natte winter was zeer welkom na de hittegolven van de zomer in 2020. In maart werd het al vroeg warm waardoor de eerste knoppen al barstten. In april werd het echter een stuk kouder met temperaturen tot -8°C. Ondanks dat we in Chablis wel gewend zijn aan vorst, overleefden niet alle knoppen deze kou. De bloei in juni verliep goed, gevolgd door een koele en vochtige juli en een droge augustus. Regenachtige periodes in september brachten een sterk risico op rotting met zich mee. Hierdoor zijn we op 17 september gestart met oogsten en konden we het rotten van de druiven net op tijd voorkomen.”

De Premier en Grand Cru-wijnen van Domaine William Fèvre krijgen na vergisting een lagering van 30 procent op eikenhout, maar rijpen nooit op nieuw eikenhout. Didier Séguier: “Het is alleen voor de uitwisseling van zuurstof, die ervoor zorgt dat de expressie van het terroir beter naar voren komt in de wijn. Ik wil gericht blijven op frisheid in smaak.”

Domaine William Fèvre toonaangevend

Al sinds de jaren 50 produceert Domaine William Fèvre wijnen in de regio en heeft het een reputatie voor het produceren van chardonnay-wijnen van hoge kwaliteit. Het wijnhuis bezit wijngaarden in verschillende Premier Cru en Grand Cru wijngaarden van Chablis, waaronder de wijngaarden van Les Clos, Montée de Tonnerre en Bougros.

De wijnen van William Fèvre staan bekend om hun mineraliteit, knisperende zuren en tonen van groene appel en citrus. Het wijnhuis produceert een scala aan wijnen, van eenvoudige Chablis tot Premier Cru en Grand Cru wijnen. De wijnen rijpen in roestvrijstalen tanks en/of gebruikt eikenhout om de frisheid en mineraliteit van de druiven te behouden, en worden gefermenteerd met natuurlijke gisten. De wijngaarden worden grotendeels biodynamisch bewerkt. William Fèvre wordt beschouwd als een van de topwijnhuizen in Chablis en staat bekend om de productie van enkele van de beste chardonnay-wijnen in de regio.

Hoe werk de pré-vente?

De voorinschrijving loopt tot 17 februari 2023. Hieronder vindt u verschillende Chablis waarvoor u zich voor kunt inschrijven, met de proefnotities van Jasper Morris (Inside Burgundy) en Neal Martin (Vinous).  U kunt de wijnen bestellen en betalen via het normale bestelproces in de webwinkel. Zodra wij bericht hebben over de uitlevering van de wijnen, maken wij een afspraak om de wijnen te leveren in juli/augustus 2023. De orders zijn definitief na bevestiging van levering door JOOST WIJN.

 

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.