MiP & Domaine des Diables

De temperaturen lopen op en we kunnen eindelijk genieten van zonnig weer: MiP tijd! Guillaume en Virginie Philip hebben weer geweldige wijnen gemaakt. De wijnen knallen het glas uit!

Aan de voet van Sainte Victoire
Domaine des Diables is eigendom van Guillaume & Virginie Philip. Dit 30 hectare tellende wijndomein ligt aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. Virginie en Guillaume ontmoeten elkaar tijdens hun wijnstudie in Montpellier en worden algauw een stel. Na het afronden van hun studie ontwikkelen ze het concept MiP, dat staat voor Made in Provence. Hun MiP rosé is vanaf het begin een doorslaand succes, en dat geldt ook voor alle wijnen die daarna volgen.

Anders dan anderen in de Provence: innovatie & duurzaamheid
'We pakken alles heel anders aan dan andre wijnmakers in de Provence. We hebben gewoon een heel andere visie', verklaart Guillaume hun succes. Anders is bijvoorbeeld de vinificatie, een proces dat zonder zuurstof plaatsvindt. Zo behouden de druiven hun frisse aroma's. Ook koude fermentatie, een techniek waarbij de most voor de fermentatie een week op een temperatuur net boven het vriespunt wordt gehouden, is een unieke en revolutionaire stap. De hang naar innovatie en het succes dat dat oplevert, is een inspiratie voor andere wijnmakers in de Provence. Naast innovatie, is duurzaamheid is ook een belangrijk speerpunt voor de wijnmakers. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de wijngaarden voor. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is daarom nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.