Vorige Artikel 10 van 47 Volgende

Tenuta Sant’Antonio Soave Fontana I 6 flessen

€ 70,80 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Italië, Veneto

Druiven

Garganega, aangevuld met trebbiano & chardonnay

Vinificatie

Na handmatige oogst worden uitsluitend de hele druiven bij 8 tot 9 graden Celsius kortstondig geperst waarna bij 16 graden de gisting plaatsvindt. De wijn blijft tot het erop volgende voorjaar gelagerd op zijn gistcellen, zodat de mooiste aroma's behouden blijven.

Geur I Smaak

Deze Soave is intens geurig en fris met aroma’s van appel en peer. Juist door een beperkte opbrengst per hectare is de wijn niet dun en waterig maar vol en vettig met zelfs een klein botertje in de smaak.

Lekker bij

Te serveren als aperitief en verrassend smakelijk bij salades, rijstgerechten, pasta en vis.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8,5.

wijnmaker
De vier broers Castagnedi (Armando, Paolo, Tiziano en Massimo) kregen de liefde voor wijn van huis uit mee in het gebied ten oosten van het Gardameer. In eerste instantie werkten zij jaren als technisch adviseurs door heel Italië om in 1989 hun krachten te bundelen en 30 hectaren te kopen ten noordoosten van de stad Verona. Samen met het land van hun vader beslaat Tenuta Sant’Antonio momenteel 50 hectare op zeer kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 120 tot 320 meter en zijn aangeplant met de blauwe druiven corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay. Hiervan produceren ze onder andere Amarone, Valpolicella en Soave.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss