WEINGUT IGNAZ NIEDRIST

Weingut Ignaz Niedrist is gelegen in Alto Adige, ook wel bekend als Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Het wijngoed is al generaties lang in handen van de familie Niedrist. De overname van de boerderij door Ignaz en Elisabeth Niedrist in 1989 betekende een renaissance voor het wijnhuis. De wijnbouw was gestopt in de turbulente periode rondom de wereldoorlogen. Na hervatten van de wijnbouw en verwerving van nieuwe wijngaarden, omvat het wijngoed nu verschillende wijngaarden die historisch erkend zijn: Girlan (Cornaiano), Eppan Berg (Appiano Monte) en Gries in de buurt van Bolzano en het meer van Caldaro. Door duurzame wijnbouw, uitgekiend vakmanschap en aanhoudend streven naar kwaliteit zijn zijn Ignaz en Elisabeth erin geslaagd het wijnhuis succesvol de toekomst in te leiden. De volgende generatie is inmiddels ook actief binnen het bedrijf: Maria en Johannes delen de passie van hun ouders voor wijnbouw en zijn werkzaam binnen het bedrijf. 

Ignaz Niedrist staat bekend om zijn focus op inheemse druivenrassen, zoals de beroemde Lagrein en Vernatsch, evenals internationale variëteiten zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Alhoewel de wijngaarden relatief dichtbij elkaar liggen, worden ze gekenmerkt door een grote diversiteit in microklimaat en bodemsoorten. In totaal beschikt het wijnbedrijf over 12 hectare en worden er zo'n 60.000 flessen per jaar geproduceerd.

Ignaz Niedrist is niet biologisch gecertificeerd, maar werkt wel op een zeer duurzame manier. Biodiversiteit wordt gestimuleerd door het zaaien van bloemen, granen, kruidenplanten en klavers. Ze verrijken de wijngaarden, revitaliseren de bodem en versterken de eigen verdedigingsmechanismen van de plant. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Herbiciden worden niet gebruikt en ook in de kelder wordt gewerkt zonder toevoeging van chemicaliën. De jonge wijnen worden continu in contact gebracht met hun gisten: battonâge- en lie-rijping zorgen voor complexiteit en vormen de basis voor natuurlijke stabiliteit. Het resultaat zijn karaktervolle en expressieve wijnen die de essentie van het terroir weerspiegelen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.