nieuwe vintage

Artikel 26 van 41

Fattoria Le Terrazze Le Cave Chardonnay 2022 I 6 flessen

€ 90,60 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Land I Streek

Italië, Marken

Druif

Chardonnay

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden ontsteeld en zacht geperst. Een klein deel van de druiven wordt vergist in eiken houten vaten.

Geur I Smaak

Lichtgele kleur.  Fruitige neus met aroma's tropisch fruit. De smaak is zuiver, en fruitig met een lichte houttoets.

Lekker bij

Heerlijk als aperitief of bij vis- of vegetarische gerechten, gevogelte en wit vlees.

Hoog gewaardeerd

De Gote Hamersma: 8,5

Wat doet een chardonnay in Marche? Een beschaafde, niet te vette bianco realiseren bijvoorbeeld. Leidt niet direct tot grote afgunst bij de lokale variëteiten maar meesmuilend doen ze er ook niet over. Ingehouden tropisch, zachte gele appeltjes, Tasty Tom-tomaatjes, limoenboter en het kalkige van het krijtje van de bovenmeester uit de tijd dat hij nog een schoolbord had in plaats van een touchscreen. Gesoigneerd, verzorgd, fijn. 

 

wijnmaker
Het domein Fattoria Le Terrazze ligt in de Italiaanse Marken, in Numana, een paar kilometer van de Adriatische Zee. De wijngaarden bevinden zich midden in het Parco del Conero, het legendarische thuisland van Rosso Conero, een van de belangrijkste wijnen van de Marken. Het ontleent zijn naam aan de berg Conero, het enige voorgebergte langs de Adriatische kust tussen Triëst en de Gargano.

Sinds 1882 produceert de familie Terni met veel liefde en vakmanschap wijnen van de lokale Montepulciano druif. Antonio en Georgina Terni produceren onder begeleiding van wijnmaker Fredrico Curtaz ongeveer 90.000 flessen wijn per jaar.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.