* Hamersma 9 *

Vorige Artikel 6 van 7 Volgende

Delaire Graff Estate Swartland Reserve Chenin Blanc I 6 flessen

€ 104,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Zuid-Afrika, Stellenbosch

Druif

Chenin Blanc

Vinificatie

De wijngaarden liggen tussen 300 en 500 meter boven de zeespiegel. Dit, in combinatie met de uitstekend watervasthoudende ondergrond en een verkoelende zeebries, schept dé perfectie condities voor wijnbouw.

Het perssap wordt in twintig dagen tijd bij zeventien graden Celsius op vaten vergist, waarna een rijping volgt van tien maanden op Frans eiken vaten van 400 liter.

Geur I Smaak

Expressieve wijn met citrus, honing en amandelen. De smaak is gebalanceerd met een mooie structuur en veel mineraliteit. De afdronk is lang en intrigerend.

Lekker bij

Deze chenin blanc is op zijn mooist in combinatie met steviger vissoorten, gevogelte en kalfsvlees. Maar ook bij een mooie blauwschimmelkaas blijft hij moeiteloos overeind.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 9 (STER WIJN).

wijnmaker
Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.