Nieuw!

Artikel 3 van 4

Simonsig Kaapse Vonkel Rosé Brut I 1 fles

€ 17,35 (inclusief btw)

Land I Streek

Zuid-Afrika, Stellenbosch

Druiven

Pinot noir (75%) & pinotage (25%)

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven worden zacht geperst en het sap wordt op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Aansluitend rijpt de wijn op fles waarbij de mousse ontstaat. 

Geur I Smaak

Fonkelend zalmroze met aroma’s van verse frambozen en cranberry. De smaak is fris en elegant met witte perzik, aardbeiensorbet, een hint van biscuit, verfijnde zuren en een lange, sappige afdronk. 

Lekker bij 

Serveer als aperitief, maar ook bij schaaldieren, in het bijzonder kreeft, gerookte zalm, sushi, zoetzure gerechten of salades met een exotisch tintje. En probeer eens een licht dessert met vers rood fruit.

wijnmaker
Bedenk dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen en je durft Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Gezichtsbepalend werd het bedrijf eind jaren tachtig met ‘pater familias’ Frans, die als een van de eerste wijnboeren zelf ging bottelen en nieuwe druivenrassen en keldertechnieken introduceerde. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het ZuidAfrikaanse antwoord op champagne. Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch en verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. Daarvan maakt het huis zowel varietal wijnen als intrigerende blends, zoals de Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een Rhône-blend.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.