laatste!

Vorige Artikel 13 van 16 Volgende

Domaine Sauveroy Anjou Blanc Cuvée Origine 2021 - 12 flessen

€ 126,00 € 105,00 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Chenin Blanc

Geur I Smaak

Droge witte wijn met fruitig en bloemig aroma. De wijn is zacht en soepel  van smaak met tonen van wit fruit en citrusvruchten, en heeft een goede zuurgraad.

Lekker bij

Heerlijk als aperitief en bij visterrines, gerookte vis, schaaldieren en schapenkaas.

Hoog gewaardeerd

De Grote Hamersma: 8,5 (STERWIJN!)

"Al doende sinds 1866 en sinds 1947 in handen van de familie Cailleau. Pascal, de jongste zoon kreeg in 1984 de touwtjes in handen. En dat was toen al een wijnmaker zonder oogkleppen. Hij maakte daarvoor zelfs al wijn in Sonoma Valley, Californië. Ter info: dat was in de tijd dat iedereen in Frankrijk meende dat daar het monopolie op de wijndruif rustte. 

Enfin, het zal je ook niet verbazen dat ook zoonlief Quentin in de voetsporen is getreden van zijn vader. Wijnkunde gestudeerd op de universiteit van Angers, eveneens stage gelopen in de VS, maar ook Portugal, Hongarije en, dichterbij huis, in de Rhône en Anjou. En natuurlijk heeft ie inmiddels een gezonde hedendaagse belangstelling ontwikkeld voor biologisch wijngaardenieren. Daarbij vindt ie het - eigenwijsheid zit in de familie - niet nodig om zijn wijnen als zodanig te certificeren. 'Gedoe' meent hij. 

Et voilà, zijn basiswitte van natuurlijk chenin blanc. Zuiver, karakteristiek, ongecompliceerd. En bovendien vriendelijk geprijsd. Appel, ananasaanzet, asperge, amandelbittertje. Van a naar de p van peer en de m van iets meloen en de hoge c van de citruszuren, zo precies en clean zoals dat een goeie chenin betaamt."

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.