Artikel 4 van 15

Domaine Sauveroy Cuvée Évasion Rosé de Loire I 6 flessen

€ 65,40 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Grolleau Noir (60%), Grolleau Gris (20%), Gamay (20%)

Vinificatie

De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en de fermentatie vindt plaats in rvs. De wijn rijpt gedurende de wintermaanden sur lie (op zijn dode gistcellen).

Geur I Smaak

Rose gekleurde rosé met paarse nuances. Aroma's van citrusfruit en rood fruit zoals aalbes, aardbeien en frambozen. De smaak is zacht met tonen van rood fruit en een pittige, frisse afdronk.

Lekker bij

Heerlijk als aperitief en bij lichte voorgerechten, gegrild wit vlees, visspiesjes of een paella.

Hoog gewaardeerd

Cuvée Evasion 2022: De Grote Hamersma: 8,5

"Een verademing tussen al die bijna zoete, frêle plakplaatjes-rosés die momenteel zo en vogue zijn en allemaal op Provence willen lijken. Tijd voor wat anders. Rozerode niet-doorkijk rosé. Het ongepoetste van grolleaudruiven, het rode fruit wat ruiger, wel een zoetje maar niet zo gemanicuurd en kersen met hier en daar een mee geplukt blaadje groen. Presteert het zelfs om wat tannines tevoorschijn te toveren. De slechts 12,5 procent alcohol verhogen de doordrinkfactor."

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.