11+ 1 GRATIS

Vorige Artikel 16 van 16 Volgende

Château Tour de Mirambeau Réserve Rosé I 12 flessen

€ 153,60 € 140,80 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Bordeaux

Druiven

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Vinificatie

De cabernet voor deze wijn komt van oude percelen die tot voor kort dienst deed voor hun beste rode wijn. Nu is de rose deze eer toebedeeld. Direct na oogst volgt korte schilweking. Most vergist vervolgens in RVStanks op lage temperatuur.

Geur I Smaak

Helder zachtroze gekleurd geurt deze wijn naar vers geplukt rood fruit. In de smaak komen frambozen, aardbeien en grapefruit terug. Daarnaast heeft de wijn een verfijnde kruidigheid.

Lekker bij

Serveer bij frisse zomerse salades met gegrilde groenten. Ook heerlijk bij gegrilde tonijnsteak of andere stevige vissoorten.

wijnmaker
De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mers gebied van de Bordeaux. Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakt wijnen waarin echter wel het karakter van de wijnstreek te herkennen is. Zeker sinds broer en zus Thibault en Basaline, samen met diens man Eric, de leiding van vader Jean-Louis hebben overgenomen, is er veel veranderd. Beetje bij beetje is het drietal erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden en hun eigen weg te kiezen. Zo hebben ze naast de Mirambeau-serie ook een tweetal pure wijnen ontwikkeld die niet binnen de regels van de AOP vallen. maar wel voor 100% het terroir weerspiegelen waarop de druiven groeien.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.