****WINELIFE

Artikel 1 van 2

Domaine Sauveroy Cuvée Osé Iris

€ 11,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Loire

Druiven

Cabernet Franc

Klimaat & Terroir

De cabernet franc druiven zijn afkomstig van percelen gelegen in een gematigde klimaatzone onder oceanische invloed. De bodem bestaat uit schist.

Vinificatie

De wijn wordt gedurende twaalf maanden opgevoed in rvs tanks. 

Geur I Smaak

Diep, donker robijnrood van kleur. Fruitig met aroma's van framboos, aardbei, rode bes en braam. In de mond is de wijn soepel, vlezig en gul, met fijne, strakke tannines.

Lekker bij

Combineert goed met charcuterie, bij pizza, gegrild vlees en kazen zoals Saint-Nectaire en Morbier.

Hoog gewaardeerd

WineLife Koopgids Cabernet Franc (augustus 2025): ★★★★

"Bessen, frambozen, potloodslijpsel, BBQ? Dat is Cabernet Franc! Niet de meest toegankelijke, want met stevige tannines. Maar absoluut spannend, karaktervol en kenmerkend. Ultieme wijn voor de door-de-wol-geverfde Cabernet Franc-liefhebber."

Cuvée Ose Iris 2023: De Grote Hamersma: 9-

"Warme zomer, goede oogst. En wijnmaker Pascal Cailleau weet ook van wanten. En van druiven gelukkig. Zijn chenin blanc is briljant, maar hij weet van cabernet franc ook prachtige wijn te maken.
Weerbarstig maar zeer aantrekkelijk lichtvoetig rood. Bessig, bramig, kersen met hier en daar een overgebleven blaadje groen. Gebrande paprika, kruidig en eigenzinnig, met een bosje viooltjes om het goed te maken. Dorstles rood en een fijne indrinker richting al die andere cabernet francs van Sauveroy."

 

wijnmaker
Domaine Sauveroy ligt in het hart van de Coteaux du Layon in Saint Lambert du Lattay in de Loire-vallei. Het landgoed, opgericht in 1866, werd in 1947 gekocht door Francis en Donatienne Cailleau. Al snel transformeerde de familie Cailleau Domaine Sauveroy tot een referentie-wijngaard en kelder. Deze passie geven ze door aan hun vijf dochters en drie zonen.

Pascal Cailleau, de jongste van de broers en zussen nam het landgoed in 1984 over. Na een studie wijnbouw en oenologie in de buurt van Saumur en daarna een stage in Bourgondië, verbleef Pascal enige tijd in de Verenigde Staten om zijn kennis te perfectioneren. Sauveroy groeide onder zijn leiding uit van 18 hectare tot 30 hectare. Kwaliteit is wat Pascal Cailleau drijft, of het nu gaat om de benadering van de teelt van zijn wijngaard of om de vinificatie van zijn wijnen die op zijn landgoed worden geproduceerd.

De volgende generatie staat al klaar. Na een studie wijnbouw en oenologie aan ESA Angers, keerde Pascal’s zoon Quentin onlangs terug naar het landgoed om samen met zijn vader de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van dit mooie domein. Duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. In 2022 zijn alle witte wijnen biologisch gecertificeerd en in 2025 geldt dit ook voor alle rode en rosé-wijnen.

Overzicht
© 2016 - 2025 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.