NIEUW!
Fischer Weine Ried Stradenberg Riesling
Land I Streek
Oostenrijk, Vulkanland Steiermark
Druiven
Riesling
Terroir & Klimaat
Het klimaat is gematigd met warme zomers en koele nachten, dankzij de nabijheid van de Alpen en de Adriatische Zee. Dit temperatuurverschil zorgt voor een langzame rijping van de druiven, wat resulteert in een evenwichtige zuurgraad en intens aroma.
De bodem in Sankt Anna am Aigen is rijk aan vulkanische mineralen, afgewisseld met klei, zand en kalk. Deze vulkanische ondergrond geeft wijnen uit de regio een minerale, complexe smaak en draagt bij aan de levendigheid en elegantie van de wijnen. De wijngaarden liggen op een hoogte van450 meter en hebben een steilheid 17-40%. De bodem bestaat uit basalt en kalksteen.
Vinificatie
Handmatige oogst en selectie van de druiven. Een paar uur schilcontact en persing van de gehele trossen. Fermentatie: spontane gisting in grote eiken vaten, malolactisch fermentatie, rijping op de volle lie gedurende 12 maanden. 100% houtrijping in grote, gebruikte, eiken vaten.
Alcohol percentage: 12,5%
Zuurgraad: 6 g/l
Restsuiker: 5,8 g/l
Geur I Smaak
In de geur en smaak fijne aroma’s van steenfruit zoals perzik en abrikoos. Daarnaast ook licht frisse accenten van kruisbes en subtiele bergamottonen. Wijn met een lange, minerale, afdronk en met een harmonieuze balans tussen zuren en restsuiker, wat zorgt voor een energieke maar elegante structuur.
Lekker bij
Perfect bij koud gemarineerde vis zoals "ceviche".
wijnmaker
Zoals vaak het geval is in het zuidoosten van Oostenrijk, werd het Fischersbedrijf in Plesch bij St. Anna am Aigen als gemengd bedrijf gerund. Een beetje landbouw, dieren op de boerderij en een kleine wijngaard. Al snel werd duidelijk dat de veehouderij geen toekomst had en in 2007 werd de eerste kwaliteitswijn – een Morillon – gebotteld. Inmiddels heeft de jongste generatie, broers Bernhard en Klaus en zus Claudia zich volledig aan de wijn gewijd. Uitgangspunten van de wijnmakerij van slechts 3,5 hectare zijn een handmatige teelt van de druiven, zorgvuldige omgang met de bodem en gecontroleerde biologische landbouw. Dit resulteert in duurzame wijngaarden met lage opbrengsten. In de kelder worden de wijnen met tijd en geduld gemaakt. Het levert authentieke wijnen op die de oorsprong, de bodem en het jaartal weerspiegelen. Fischer Weine staat inmiddels bekend al één van de rising stars van Vulkanland Steiermark.