Hamersma 8

Vorige Artikel 9 van 23 Volgende

Barón de Ley Club Privado I 6 flessen

€ 55,50 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Spanje, Rioja

Druif

Tempranillo

Vinificatie

Nadat de druiven met de handgeplukt zijn, wordt de wijn vergist en gedurende ongeveer vier maanden bewaard op houten vaten (semicrianza

Geur I Smaak

Oorspronkelijk bedoeld voor de leden van de exclusieve investeerdersclub verbonden aan Barón de Ley. Op hun verzoek werd een lichter type wijn ontwikkeld dat wel alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich zou dragen.

Speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden.

Lekker bij

Te serveren bij diverse vleesgerechten en of bij milde kazen.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2019 beoordeeld met een 8.

wijnmaker
Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss