Vorige Artikel 3 van 3 Volgende

J. Lohr Winery Riverstone Monterey Chardonnay I 6 flessen

€ 105,00 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

USA, Central Coast

Druif

Chardonnay

Vinificatie

Vergisting vindt plaats in barriques. Ruim 50% ondergaat malolactische gisting. Daarna rijpt de wijn 7 tot 9 maanden in nieuwe en gebruikte barriques van Frans, Hongaars en Amerikaans eikenhout.

Geur I Smaak

Een rijke, volle, maar frisse wijn met rijpe citrus, appel, nectarine, honing, vanille en toast.

Lekker bij

Heerlijk bij kreeft met avocadomousse, moules marinières, kip uit de oven of gestoofde kip met citroen, olijven en kappertjes.

wijnmaker
De geschiedenis van de wijnbouw in de Verenigde Staten is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de rivier de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. In het begin werkte men met hybride druivenrassen, maar met de grootschalige introductie van vinis vinifera ging de kwaliteit enorm vooruit. Vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam ook internationaal het grote succes. J. Lohr is een typisch voorbeeld van een Californische wijnmaker: met een open oog voor de behoeften van de markt en tegelijkertijd de ambitie om de beste te zijn.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss