Vorige Artikel 12 van 46 Volgende

Le Cabanon des Alexandrins Viognier I 6 flessen

€ 72,30 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Rhône

Druiven

Viognier

Vinificatie

Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers. De viognier druiven voor deze wijn zijn voor het grootste deel afkomstig van hooggelegen wijngaarden in de Ardèche. 

De druiven ondergaan een koude schilinweking en worden dan vergist in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt gebotteld in het voorjaar na de oogst. 

Geur I Smaak

Lichtgeel en aromatisch met witte bloemen, peer, perzik en limoen. De smaak is zowel rijk als fris met verfijnde zuren en een mooie spanning. De afdronk is fris en mineralig.

Lekker bij

Een heerlijk en bijzonder aperitief, maar ook fijn bij gerechten uit de Oosterse keuken.

 

wijnmaker
Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijk Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Croze Hermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.

© 2016 - 2023 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.