Hamersma 8,5

Vorige Artikel 6 van 7 Volgende

Viu Manent Carménère Gran Reserva I 6 flessen

€ 83,10 (inclusief btw)

Land I Streek

Chili, Colchagua

Druiven

Carménère

Vinificatie

De handmatig geoogste druiven, afkomstig van 40 tot 50 jaar oude stokken, ondergaan een schilinweking van enkele dagen en worden dan vergist in roestvrijstalen tanks. Rijping vindt plaats in vaten van Frans eikenhout.

Geur I Smaak

Een expressieve wijn met aroma's van zwarte bessen, munt en paprika. Soepel van smaak met rijp fruit en zachte tannines.

Lekker bij

Perfect bij pasta, kip- of vegetarische gerechten met paprika en geroosterd vlees.

Hoge waardering

In De Grote Hamersma 2018  beoordeeld met een 8,5.

wijnmaker
In 1935 begon de Catalaanse immigrant Miguel Viu-Garcia met zijn zoons Augustín en Miguel Viu-Manent een wijnhandeltje in Santiago de Chile. Op de lokale markt verkochten ze wijn onder hun eigen naam: Vinos Viu. In 1966 ging zoon Miguel zelf wijn maken. Hij kocht een hacienda in Colchagua Valley die tot dan toe zijn voornaamste druivenleverancier was. Viu Manent is nog altijd een hecht familiebedrijf en bezit het ruim 250 hectare wijngaarden. 10% van de witte druiven komt van speciale percelen in Casablanca Valley en Colchagua Coast. Bij Viu Manent vinden ze Chili een bevoorrecht wijnland waar bodem, klimaat en druiven gezegend lijken te zijn. Viu Manent zet zich sterk in voor duurzame wijnbouw en hecht veel waarde aan de invloed van terroir op de wijnen.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.