Vorige Artikel 20 van 21 Volgende

Vignamato Vi di Visciola (0,5 liter) I 6 flessen

€ 113,10 (inclusief btw)

Land I Streek

Marken, Italië

Druiven

kersen, sangiovese, montepulciano

Vinificatie

In suiker vergiste rijpe kersen worden in de oogsttijd aangevuld met de most van lokale blauwe druiven. Een tweede vergisting volgt en de “wijn” rijpt aansluitend enkele maanden voordat hij gebotteld wordt. Deze bijzondere bevanda aromatizzata is gebaseerd op een recept uit de 19e eeuw van oma Amato. Het mag officieel geen wijn heten, omdat wijn louter gemaakt mag worden van vergist druivensap.

Geur I Smaak

Een bijzondere zoete rode wijn, met paarse schitteringen en een onmiskenbaar aroma van zure kersen en rijpe bramen.

Lekker bij

Een bijzondere combinatie met amarenen-ijs of chocolade, maar ook inzetbaar bij harde kazen. Deze bijzondere bevanda aromatizzata is gebaseerd op een recept uit de 19e eeuw van oma Amato. Het mag officieel geen wijn heten, omdat wijn louter gemaakt mag worden van vergist druivensap.

wijnmaker
In centraal Italië, aan de oostzijde van de Apennijnen, ligt De Marken. Een ongerept gebied met diepe valleien en glooiende heuvels, dat lange tijd vrij geïsoleerd heeft gelegen van het bruisende westen van het land. Na Piëmonte en Toscane wordt deze regio langzamerhand echter meer en meer ontdekt door het toerisme, en als gevolg daarvan winnen de heerlijk lichtvoetige wijnen uit De Marken aan populariteit, met de bekende Verdicchio dei Castelli di Jesi voorop. In de vroege jaren vijftig van de vorige eeuw kocht wijnliefhebber Ceci Amato met zijn vrouw Maria een klein stuk grond in San Paolo di Jesi. Zestig jaar later is Vignamato nog steeds een familiebedrijf waaraan de Amato’s - inmiddels de derde generatie- met overgave werken aan de hoogste kwaliteit. Ze maken daarbij gebruik van de modernste middelen, zonder hun historie uit het oog te verliezen. De familie Amato bezit 16 hectare wijngaarden in de gemeenten San Paolo di Jesi, Staffolo en Cupramontana.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.