Vorige Artikel 20 van 37 Volgende

Wilhelm Walch Prendo Pinot Noir I 6 flessen

€ 86,10 (inclusief 21% btw)

Land I Streek

Italië, Alto Adige

Druiven

Pinot nero

Vinificatie

De druiven worden direct na de oogst ontsteeld en gekneusd met een hypermoderne ontsteelmachine en kneuzer. Het gehele vinifcatieproces vindt plaats in roestvrij stalen tanks.

Geur I Smaak

Deze pinot noir heeft een sappige structuur met aroma’s van kersen en aardbei. Dit alles maakt hem tot een soepele wijn waar je eenvoudigweg geen genoeg van kan krijgen.

Lekker bij

Licht gekoeld een heerlijk aperitief of begeleider van lichte hapjes en gerechtjes.

 

wijnmaker
Wijngoed Wilhelm Walch ligt in het traditionele wijndorpje Tramin in Alto Adige in het uiterste noorden van Italië. Het bedrijf is gevestigd in een voormalig Jezuïetenklooster dat in 1869 werd omgebouwd tot wijnkelder. Een eeuw later nam de de lokale wijnhandelaar Wilhelm Walch zijn intrek in het historische gebouw om daar zijn eigen wijnen te gaan maken. In de gewelven van het voormalige klooster liet hij de allernieuwste vinificatie-apparatuur installeren, pal naast de uit 1880 daterende, met houtsnijwerk versierde eikenhouten vaten. Dit contrast geeft precies aan waar Wilhelm Walch voor staat: knap gemaakte, moderne wijnen van traditionele druiven, verpakt in een artistiek jasje. De Prendo-serie is daar bij uitstek een voorbeeld van.

© 2016 - 2021 joostwijn | sitemap | rss