Artikel 16 van 116

Chemin des Géants Merlot I 6 flessen

€ 59,70 (inclusief btw)

Land I Streek

Frankrijk, Languedoc

Druiven

Merlot

Vinificatie

De druiven worden ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De vergisting duurt drie weken waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. De rijping onder invloed van Amerikaans eikenhout duurt vijf maanden.  Lekker bij taco's met pulled pork, Parmigiana van aubergines, vegetarische burger van paddenstoelen en een cheese burger met blauwe kaas.

Geur I Smaak

Rijp, sappig en soepel met aroma's van pruimen, cassis, chocolade en een hint van specerijen. 

Lekker bij

Lekker bij taco's met pulled pork, Parmigiana van aubergines, vegetarische burger van paddenstoelen en een cheese burger met blauwe kaas.

wijnmaker
Wijnmaker Marilyn Lasserre deed na haar studie oenologie ervaring op in verschillende wijngebieden op de wereld. In 2008 keerde ze terug naar de Languedoc en zorgde met haar talent en ervaring voor een belangrijke kwaliteitsslag voor de wijnen uit deze streek. Met haar super premium serie wijnen genaamd Chemin des Géants, viert Marilyn haar persoonlijke succes en dat van de Languedoc-wijnen in zijn algemeen. Chemin des Géants betekent letterlijk "weg van de giganten", maar kan ook geïnterpreteerd worden als "weg van de groten", een ode van Marilyn aan de grootse wijnmakers die haar hebben geïnspireerd. Chemin des Géants heeft zijn kwaliteit te danken aan de zorgvuldig geselecteerde wijngaarden en de deskundigheid op het gebied van wijnbouw en wijn maken. Uiteraard profiteren de wijngaarden van het gunstige klimaat voor wijnbouw: warme, droge zomers met voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noire. Chemin des Géants maakt wijnen van zowel regionale als internationale druiven.

© 2016 - 2024 joostwijn | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.